๐Ÿ“„ Curriculum vitae

Floris D. M. van de Sande | info@ruimtegever.com

2014 - heden

๐ŸŒณ Junior ontwerper bij Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten; website
een klein en deskundig bureau gericht op het groen van zowel particulieren als verschillende instanties in Nederland en Belgiรซ.

Taken voor Grasveld:

Projecten voor Grasveld:

2013 - heden


๐Ÿ–ฅ Eigenaar van ruimtegever; website


Een klein ontwerpbureau dat ondersteuning biedt aan stichtingen, ZZP'ers, en groenbedrijven

Projecten voor ruimtegever:

2014


๐ŸŽ“ Gastdocent HAS Hogeschool


Het geven van een gastles aan de eerstejaars Landscape Design studenten over de toekomst die zij als landschapsontwerpers hebben en hoe zij hier tijdens deze periode van crisis mee om kunnen gaan.

2013 - 2015

๐Ÿข Voorman; Albert Heijn to Go, 's-Hertogenbosch
Verantwoordelijke leidinggevende tijdens de middagen en avonden. Begeleiding van verbouwing en invoer zelfscan technologie.

2012 - 2012

๐ŸŒฟ stagiair; Hermanns Landschaftsarchitektur, Duitsland

2011 - 2012

๐ŸŒฟ stagiair; Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten, Nederland

2010

๐ŸŒฟ stagiair; Brouwers Groenaannemers buiten- en binnendienst, Nederland

2007 - 2010

๐Ÿข Voorman; Albert Heijn, Tilburg
Leidinggevende voor de afdelingen: Bakkerij, Deli-Kaas en Houdbaar. Begeleiding van inrichting nieuwe winkel en opzetten voorraadstructuur. Leidinggevende tijdens kerstperiode.

2006 - 2013

๐Ÿ“ท Freelance Fotograaf & Grafisch vormgever

๐Ÿ›  Kwaliteiten & Kunde

Opleiding

2009 - 2013

๐ŸŽ“ BSc. Landscape Design; HAS Hogeschool

2007 - 2008

๐ŸŽ“ Fotografie en Visuele Communicatie; Fontys Hogeschool van de Kunsten

2001–2007

๐ŸŽ“ HAVO; Theresia lyceum
Natuur&Techniek, Natuur&Gezondheid en Cultuur&Maatschappij

๐ŸŒฑ Interesses

(Woning) Automatisering, pen en papier, horloges, bord spellen, planten, podcasts, videografie, fotografie, zelfbouw

Onderzoek

2014

Stadsnatuur;
Het in kaart brengen en beschrijven van de spontaan ontstane natuur in de stadse omgeving door de nalatigheid van de mens; dit is toegankelijk gemaakt op een website met foto's en extra informatie over het terrein. Via deze website konden inwoners nieuwe terreinen toevoegen om zo een completere database te maken per stad.

2013

de Slimme Tuin;
Onderzoek naar een tuin die niet vast staat, maar constant kan veranderen afhankelijk van uw wensen op dat moment. Met behulp van robotica wordt de indeling van de tuin aangepast aan de wensen van de planten, de tijd van de dag, en de wensen van de gebruiker.

2012

HANDBOEK braakliggende terreinen;
Onderzoek naar het tijdelijk in gebruik nemen van braakliggende terreinen en hoe dit te organiseren. Dit is samengebracht in een digitaal handboek dat door bewoners en organisaties gebruikt kan worden om samen vorm te geven aan ongebruikte terreinen in de stad.

Projecten

2015

Camera polsband; webshop
De verkoop van lederen Camera polsbanden voor alle typen camera's; handgemaakt.

2015

ons idee;
Het platform voor het starten van projecten en bedrijven met hulp van anderen, waarbij tijd en/of geld kan worden ingelegd in ruil voor aandelen in het project/bedrijf.

2015

Stadsnatuur in Culemborg;
Aandacht geven aan de stadsnatuur in het centrum van Culemborg door middel van het plaatsen van informatieborden op verschillende tijdelijk braakliggende locaties.

2015

Cartografie "Landschap van Culemborg";
Het maken van een kaartenreeks voor gebruik in het fotoboek "Landschap van Culemborg" en het maandelijkse blad "Lek magazine" met daarin verschillende wandelroutes en bijzondere locaties.

2014

Atelier 7;
Het maken van een glossy voor de afstudeerprojecten van de opleiding Landscape Design met als onderwerp: “de Zelfredzaamheid van het Nederlands Landschap”.

2014

Beplantingsplannen maken en uitwerken voor de provincie Noord-Holland, gemeente Dordrecht, gemeente Zwijndrecht en gemeente Arnhem als freelancer bij innoVIRENS.

2014

Ontwerpen voor de openbare ruimte, scholen, bedrijven en particulieren als freelancer voor Brouwers Groenaannemers.

2014

Tuinontwerpen, werkbeschrijvingen, technische uitwerkingen, en bestekken voor zowel particulieren, zorginstellingen, en overheidsinstanties als freelancer voor GRASVELD Tuin- en Landschapsarchitecten.

2014

De vormgeving van huisstijlen, tijdschriften, websites en presentaties voor verschillende bedrijven en doelgroepen.

Hoe kan ik u helpen?

Ontwerpen van tuinen, parken, en openbare gebieden;

een klein ontwerp bureau met een focus op landschapsarchitectuur, waarbij het ontwerp niet stopt bij de beplanting, maar de gehele ervaring van de tuin omvat.

Ontwerpen van folders, flyers, boeken (tekst en kunst) en websites;

15 jaar ervaring met het ontwerpen van flyers, folders, boeken en websites voor kleine en grote bedrijven. Van flyers voor een beurs, tot bouwborden in een kassengebied.

Reparatie van Macs en iOS apparaten inclusief het correct instellen en managen van apparaten;

Heeft u een Mac of een iOS apparaat, maar loopt u tegen problemen aan die u niet zelf kunt oplossen, of heeft u er gewoon geen tijd voor? Tijdens de uren dat u uw apparaten niet gebruikt kan ik uw apparaten repareren, instellen, herstellen, updaten of upgraden. Vele jaren kennis van Macs en iOS apparaten, waaronder vele reparaties en upgrades. Daarnaast biedt ik hulp met het kiezen van de beste software en backupsystemen voor u en uw apparaat.